ASE

Azi o să vorbesc despre un lucru, care personal, m-a revoltat. Site-ul Academiei de Studii Economice din Bucureşti ne înştiinţează, în urmă cu aproape 2 săptămâni, că începând cu anul 2011 vor să scoată examenul de admitere propriu-zis. NU pot înţelege ce raţiuni au condus la luare unei asemenea decizii. O decizie care, după părerea mea, va duce la scăderea performanţelor universităţii şi la degradarea învăţământului superior, învăţământ care oricum se află într-o degradare perpetuă.

Luarea unei asemeanea decizii mi se pare jenantă pentru o facultate de prestigiu, cum se pretinde a fi ASE-ul.Am observat faptul că numărul de opţiuni şi cu siguranţă, cel de studenţi a scăzut anul acesta comparativ cu anii trecuţi, dar acest lucru nu trebuie să ducă la această chestiune. Cu toţi ştim, că bacalaureatul nu este relevant, din cauza milioanelor cazuri de fraudă, iar o asemenea decizie poate avea consecinţe foarte neplăcute.

Sincer, îmi doresc ca Senatul Universitar să vină cu o noua decizie, contrară acesteia. Probabil şi dacă întrebai un copil, ce trebuie să faci să atragi mai mulţi studenţi, ar fi răspuns altceva, decât ” să scoatem examenul grilă”, şi gata, cazul e rezolvat. Ar mai fi multe de spus, poate în curând vor veni şi cu răspuns oficial în care să explice de ce au ales acesta modalitate de admitere.

Numai bine, vă salut! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: