Vă încetinesc cumva ? Partea întai.

Permisul de conducere ar trebui să se obţină mai greu. Şi nu, adăugarea mai multor întrebări în testul grilă nu este soluţia la care mă refer. ( Circulă zvonuri că pentru a lua sala, cel examinat va trebui să răspundă corect la 26 din 30 de întrebări faţă de 22 din 26 cât este acum. Am uitat pe ce site de ştiri am citit chestia asta aşa că va trebui să mă credeţi pe cuvânt ). Parcă ceva nu este în regulă cu oamenii de la volan, parcă toţi au probleme mult mai importante de rezolvat decât să fie relaxaţi, calmi, calculaţi şi precauţi la volan. Adică de ce să plece ei calmi de la semafor când au un BMW  furat adus din afară pe care au dat fabuloasa sumă de ~ 300E când pot în schimb să-l rupă-n două cu scârţâieli şi zgomot ( graţie tobei  perforate în multe locuri sport ) în primele milisecunde după ce se face verde.  Apoi ignoră toate priorităţile care ar trebui acordate pentru că EL este cel care trebuie să ajungă înaintea ta.
Voi nu aţi face la fel ?

Bun exemplu

Ca idee...

Oare un test de personalitate foarte riguros înainte de a da sală este o idee atât de proastă? 😀 Câteva sugestii ar fi :
– canditatul să fie expus la condiţii de stres şi analizate rezultatele
– istoric medical cuprinzând eventuale boli mentale transmise în familie
– tendinţa declanşării spasmelor la alternarea culorilor roşu şi verde

În schimb ei vor să facă ASTA :

* Viitorii şoferi care vor dori să obţină permise de conducere pentru categoriile B şi BE ar putea, în timpul probei practice, să trebuiască să efectueze un control sumar al stării anvelopelor, frânelor, direcţiei, fluidelor (de exemplu, uleiul de motor, lichidul de răcire, lichidul pentru spălătorul de parbriz), farurilor, dispozitivelor reflectorizante, semnalizatoarelor şi claxonului * ” Restul articolului îl găsiţi aici.

Foarte tare frate. Genial. Ireal. Greu cu spume. Felicitări. De fapt dacă stau să mă gândesc vor exista câţiva chiar vor fi privaţi de dreptul de a fi şoferi cel puţin o perioadă. Toată lumea cunoaşte poveştile despre candidaţii picaţi de examinator pentru că nu ştiau unde-i turometrul. Imaginaţi-va ce vor păţi acum. Vor fi distruşi ! 😀

Jucăria asta de reglementare totuşi va face puţin către nimic în ceea ce priveşte viitorii şoferi. Să nu uităm totuşi şi de faptul că generaţiile noi de adolescenţi sunt din ce în ce mai, cum să spun, reduse mintal libertine. Ăştia-s în stare de chestii pe care noi la vârstă lor le vedeam în filme cu elevi ” rebeli ” ca să nu le zic mai rău.
În fine, deviez. Singura mea consolare pe moment este fraza cu limbaj colorat plină de cuvinte cheie ( de exemplu : mamă, gât, altar ) adresată acestor neînţeleşi oameni grăbiţi, importanţi antreprenori în criză de timp, piloţi în devenire pe sprinturi de 100m între semafoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: