Internetul a devenit neîncăpător ?

Am avut o zi fantastică azi. Termin repede cursurile, ajung în cameră cu timp berechet să-mi fac bagajul, să mănânc şi chiar să văd un film. Şi ca tacâmul să fie complet, m-am hotărât să leg laptopul pe TV şi să savurez nişte linişte şi pace ( în cazul ăsta filmul Red ). Când să bag cablul în laptop simt că mă curentez, retrag mâna repede, senzaţia persistă – o viespe şi-o băga în mine de zor. Perfect ! Mai uită-te relaxat la film !
Trece oleacă durerea şi acum stau pe net ( filmul oricum a fost cam rahatic având în vedere distribuţia ) şi mi-am amintit de-o chestie care mă oftică în cel mai urât mod. Nu pot să citesc un articol, să văd o poză, un filmuleţ, să descarc ceva fără să văd imediat alăturat obiectului cu pricina un buton ” Like ” , ” Tweet ” , ” Download iphone app “.
Când a devenit internetul atât de suprasaturat e Facebook, Twitter şi Apple ? Şi cum se face că lumea se uită din ce în ce mai cruciş la mine când vine vorba despre reţele sociale şi absenţa unui cont propriu pe acestea? Nu degenerez către un zid de text gen ” Să ardă tot ce ţine de Facebook, Netlog, Twitter, Myspace ( mai există? ) ” deşi nu sunt departe. Mai aud lume spunând ” Folosesc contul doar pentru x. ” Unde variabila x se defineşte ca fiind un joc specific reţelei sociale, acces la pozele, filmuleţele şi alte chestii ale altor utilizatori.
În cazul ăsta, de ce primesc constant invitaţii de la ei să mă holbez la ultimele lor poze, să dau “like” la ultimu’ lor status, să-i urmăresc pe Twitter toate cu condiţia să-mi fac un cont ? Evident sunt iarăşi îndemnat să iau o aplicaţie pentru un smartphone de 500+ euro care la data apariţiei nu ştia ce-i ăla copy-paste şi multitasking !
Nu sunt ipocrit, am şi eu un cont pe DeviantArt unde mai uploadez câte-o porcărioară o data pe an şi este în acelaşi timp o sursă excelentă de material pentru editări foto. Voi ce aveţi de câştigat de pe urma Twitter-ului ? ( pentru ăsta în special am o ură aparte ).

Mă-sa de viespe … şi acum mă doare. Nu uitaţi să daţi ” like ” !

Advertisements

5 responses to “Internetul a devenit neîncăpător ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: