Ora de religie în Politehnică

tl;dr – I like pie.

Acum câteva zile am participat la primul meu seminar de Europa-Cultură-Civilizaţie, sau cum îmi place mie să-i zic: puncte de credit moca. Domnu’ seminarist a început prin a ne reaminti unele chestiuni învăţate cândva demult la istorie prin generală. Mare i-a fost greşeala când a atins subiectul religiilor politeiste şi monoteiste. Mulţi dintre colegii mei ( mai degrabă colegele, eram decât 3 băieţi în sală, ciudat pentru facultatea mea, ştiu ) deja îşi pregăteau bannerele şi tricourile cu Jesus is my savior / Go God Go / #1 fan of Jesus, etc.
Şi uite aşa am început să participăm la cu totul altceva, şi anume la o oră veritabilă de religie. Cei ce mă cunosc ştiu cam ce atitudine am eu faţă de acest subiect. Nu cred în Dumnezeu. Poţi să crezi în ce vrei, dar ţine-o pentru tine când vorbim. Mă oftic mai ales atunci când încerci să-ţi impui credinţa asupra mea cu argumente gen ” Cum să nu crezi când … ” Atunci deja încep să devin bădăran.
Profesorul ( care explica foarte frumos chiar ) încerca să ne facă să înţelegem că multe religii au de fapt acelaşi nucleu şi multe sunt ramuri separate cu mici diferenţe. Evident, mici diferenţe care au costat mii şi mii de vieţi pe parcursul timpului, dar cu toţii ştim că mai mulţi au murit luptându-se pentru credinţa lor decât în războaiele mondiale cumulate.
Deja săreau scântei şi colegii mei îşi mâncaseră până la ultima lingură cerealele cu ipocrizie dimineaţa 🙂 Au început discuţii pornite de ai noştri credincioşi gen: sectele cred în ceva ce noi nu credem – trebuie să ardă ; oamenii de ştiinţă din trecut au fost arşi pe rug pentru că nu credeau în Dumnezeu ; ei sunt credincioşi adevăraţi dar nu se duc la biserică ; creştinismul a fost adoptat INSTANT şi nici un adept nu a fost persecutat !
Piesa de rezistenţă a fost următorul argument al unei colege: ” Dar sfintele moaşte ! Şi-au păstrat un miros aparte? Cum să nu crezi în Dumnezeu când ai aşa ceva? ”
Sigur. Argument solid. Nimic mai adevărat. Hai să-ţi zic o chestie. Cum ziceam mai sus, acum voi deveni bădăran. Mumiile alea din Egiptul antic cum s-au păstrat de-a lungul secolelor? Moaştele tale pe care le tot lauzi cum arată acum ? Ce-i opreşte pe preoţi să nu le pulverizeze cu Glade din când în când ? Stai jos. Ai 2.

Nu sunt anti credinţă ! ( bine, nu în totalitate ) dar când văd atâta ipocrizie şi obtuzitate în unii …

PS:

Advertisements

2 responses to “Ora de religie în Politehnică

 • Chuckeh

  Zi-i lu’ profu’ sa demonstreze stiintific daca iadul e exoterm sau endoterm. Daca nu stie cum, nu are ce cauta in poli =)

  Toata treaba se bazeaza pe combinatie intre stiinta si religie. Here it goes!

  Conform legii lui Boyle, un corp daca are o presiune interna mare, incepe sa se incalzeasca (aka injectoarele – curate de poti sa canti la ele).

  Sufletele intra in iad in mod constant, deci iadul se incalzeste continuu. Ca sa poata mentine o temperatura constanta, si iadul trebuie sa se extinda.

  De aici, doua teorii:

  – Viteza de intrare a sufletelor in iad e mai mare decat cea de extindere a iadului, deci iadul e exoterm;

  – viteza de intrare a sufletelor in iad e mai mica decat viteza de extindere a iadului, deci iadul e endoterm.

  Pana acum, a fost partea de stiinta. Acum sa introducem si o parte religioasa, care implica CREDINTA:

  In liceu, profa de religie mi-a zis ca se va culca cu mine cand va ingheta iadul. Tinand cont de faptul ca nici pana la ora actuala nu m-am culcat cu profa de religie, a doua teorie pica, deci…

  IADUL E EXOTERM!

  Take that, profe! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: